Principals

Tall rodó de vedella

02/03/2021

El Tall rodó és un plat tradicional. Es pot utilitzar d’acompanyament pèsols, xampinyons, bolets congelats, de pot o de secs

El plat no es complicat, però requereix de temps a la cuina, no us vull enganyar. Només hi heu de posar ganes i il·lusió, com amb totes les coses en aquesta vida. Avui us porto la recepta personal d'aquest plat.

Un tall rodó de 2 kg. acostuma a ser per a 8-10 persones.

INGREDIENTS:

1 tall rodó de vedella de 2 kg. aproximadament

3 cebes partides

2 porros tallats a rodanxes

2 tomàquets a quarts

2 pastanagues tallades a rodanxes

2 branques de julivert

6 dents d'alls

1 copa plena de conyac

2 fulles de llorer

pebre negre

oli d'oliva

1 bric de caldo

sal

  ELABORACIÓ:

  1. Demaneu a la vostra carnissera el tall de llata i que us la lliguin.
  2. En una cassola gran i fonda, hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva.
  3. Mentre s'escalfa l’oli anirem salant i empebrant la carn.
  4. Quan l'oli sigui roent (fort), poseu-hi la carn i marqueu-la per totes bandes.
  5. Que agafi bon coloret abaixem el foc a mitja potencia.
  6. Incorporem a la cassola la ceba a trossos, la pastanaga i el blanc dels porros a rodanxes, els alls pelats, el julivert i el llorer fins que estiguin ben poxats.
  7. A continuació hi aboquem una copa de conyac i esperem que s’evapori l’alcohol.
  8. 8.Incorporem els tomàquets a quarts. Però ja veureu com s'acaben desfent completament.
  9. Quan el tomàquet estigui desfet incorporem el brou calent, tapem i fiquem a foc baix entre 2 a 3 hores. Que faci xup xup....tranquil·lament i  doneu-li la volta a la carn de tant en tant
  10. Una vegada feta la cocció es deixa refredar 2 o 3 hores.
  11. Una vegada fred es retira el tall, se li talla la malla o fil i s’embolica amb paper film transparent varies voltes i es fica a la nevera.
  12. Amb les verdures de la cocció una vegada s’han retirat les fulles de llorer, es trituren fins que quedi una salsa fina.
  13. Al dia següent es talla a fines rodanxes.
  14. Se incorpora a la cassola juntament amb l’acompanyament que hagis preparat (xampinyons, bolets o  pèsols) i la salsa triturada
  15. Ara ja podem encendre el foc, a mig gas. Ho courem uns 20 minuts més.  

Recepta de Rosita Botam - 2020

Agraïment a l'Anna Maria Freixes Badia

L’Anna Maria i el seu germà Antonio, són sens dubte les persones a les quals l’Associació ha d’agrair molt.
La donació de la seva casa a l’Ajuntament, ens va permetre el gaudi d’un local d’unes característiques que ens omple de goig.
És per això que no podem oblidar-la i entre tots els escrits que anem publicant no pot faltar un dels articles que va dedicar a l’Albada.

ALBADA Associació de dones del Pla d'Urgell

Entitats col·laboradores

La dona a Mollerussa

Amb nom de dona

La dona a Mollerussa

2/3/2021 0:00:00

Amb nom de dona

Amb nom de dona
Amb nom de dona
Amb nom de dona

Veus i escrits

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Veus i escrits

Veus i escrits
Veus i escrits
Veus i escrits

Biografies curioses

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Biografies curioses

Biografies curioses
Biografies curioses
Biografies curioses

La cuina i remeis

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

La cuina i remeis

La cuina i remeis
La cuina i remeis
La cuina i remeis

Moments importants

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Moments importants

Moments importants
Moments importants
Moments importants

Igualtat

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Igualtat

Igualtat
Igualtat
Igualtat