Principals

Bacallà al “Ajoarriero”

09/03/2021

El “Ajoarriero” és un plat tradicional de la cuina Navarra i molt freqüent en les Festes de San Fermin..

El plat no es complicat, però requereix equilibra be els ingredients.

Es pot menjar calent, temperat o fins i tot fred, se serveix com una tapa, una ració e inclòs per entrepà.

Aquesta quantitat acostuma a ser per a 6-8 persones.

INGREDIENTS:

1 kg. de bacallà aproximadament

1 pebrot verd

2 dents d'alls

1 patata mitjana

100 g de salsa de  tomata (segons el color que es vulgui donar)

Carn de “Pimiento choricero” (opcional)

oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  1. Ficarem el bacallà amb la seva pell, o trossos de pell separada, si ja esta esqueixat, en remull durant 3 dies, canviant l’aigua unes 3 vegades al dia.
  2. En cas de ser lloms els farem en esqueixada.
  3. Mentre s'escalfa l’oli anirem incorporant el pebrot verd tallat a trossos petits i el fregirem.
  4. Seguidament incorporarem l’all tallat.
  5. Quan agafi color afegirem la patata tallada a trossets petits.
  6. Quan estigui tot ben cuit afegirem el bacallà escorregut i les pells.
  7. A continuació remourem la cassola per que es desprengui la gelatina de la pell, sense parar durant 6 ó 7 minuts.
  8. Incorporem a continuació la salsa tomata condimentada i una cullerada de “pimiento choricero” fins aconseguir un color que ens agradi.
  9. Rectificarem de sal si convé i el deixarem coure 2 minuts.

Opcionalment, es pot afegir, gambes, llagostins, llamàntol, en aquest cas es millor no ficar la patata.

Recepta de: ISABEL PEREZ DE LARRAYA SAGÚES

Agraïment a l'Anna Maria Freixes Badia

L’Anna Maria i el seu germà Antonio, són sens dubte les persones a les quals l’Associació ha d’agrair molt.
La donació de la seva casa a l’Ajuntament, ens va permetre el gaudi d’un local d’unes característiques que ens omple de goig.
És per això que no podem oblidar-la i entre tots els escrits que anem publicant no pot faltar un dels articles que va dedicar a l’Albada.

ALBADA Associació de dones del Pla d'Urgell

Entitats col·laboradores

La dona a Mollerussa

Amb nom de dona

La dona a Mollerussa

2/3/2021 0:00:00

Amb nom de dona

Amb nom de dona
Amb nom de dona
Amb nom de dona

Veus i escrits

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Veus i escrits

Veus i escrits
Veus i escrits
Veus i escrits

Biografies curioses

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Biografies curioses

Biografies curioses
Biografies curioses
Biografies curioses

La cuina i remeis

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

La cuina i remeis

La cuina i remeis
La cuina i remeis
La cuina i remeis

Moments importants

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Moments importants

Moments importants
Moments importants
Moments importants

Igualtat

La dona a Mollerussa

22/2/2021 0:00:00

Igualtat

Igualtat
Igualtat
Igualtat