Principals
Fricandó de vedella
07/03/2021
Plat tradicional a les cases quan venien els familiars per Sant Josep, ja que es podia preparar amb antelació. Resulta molt més bo si està reposat.
INGREDIENTS:
- 1 kg vedella tallada fina
- Farina de pa ratllat molt fi
- Oli
- 1 ceba tallada en juliana
- 2 tomàquets a trossos
- Aigua calenta
- Sal
ELABORACIÓ:
- Salem i enfarinem la vedella, fregim els talls en una cassola amb l’oli ben calent.
- Una vegada cuits els anem retirant i reservem.
- Amb el mateix oli, hi sofregirem la ceba i el tomàquet.
- Ho retirem i triturem ben fi amb la batedora.
- Col·locarem tots els talls a la cassola.
- Seguidament incorporarem la ceba i tomàquets triturats passant-los pel colador xinès, i afegint a poc a poc l’aigua que haurem escalfat a banda, fins a cobrir els talls.
- Ho deixarem fent xup-xup una bona estona a foc fluix a fi que la carn quedi ben tendra.
La cuina de l’Albada
Sant Jordi 2004