Principals
Cassola de quaresma
04/03/2021
Un plat tradicional pel divendres de quaresma gens complicat, però requereix del seu temps posar-hi ganes i il·lusió i a gaudir del dejuni.
INGREDIENTS:
3 patates mitjanes
4 ous
4 carxofes
2 tomàquets a quarts
4 talls de bacallà dessalat
100 g. de pèsols
1 ceba
1 dents d'alls
Aigua o bé fumet de peix
Una mica de llet
Una mica de farina
oli d'oliva
1 bric de caldo
Sal
Pebre blanc
Oli
ELABORACIÓ:
- Tallem les patates a daus aprox. 2 cm. i les rossegem i reservem en un plat amb paper de cuina per que absorbir l’oli.
- Enfarinem el bacallà i el fregim amb el mateix oli de les patates i reservem i fem el mateix que amb les patates.
- Les carxofes les fem en 4 trossos, les salem, enfarinem i fregim amb oli nou.
- Fem 2 ous durs i amb els altres preparem una truita amb trampa, barrejant els ous batuts amb una cullerada de farina, llet i sal. També hi podem afegir una mica de pebre blanc. Partim la truita amb 4 trossos.
- Bullim els pèsols.
- En una cassola de terra hi posem l’oli de fregir les patates i el bacallà colat i preparem un sofregit a foc lent amb l’all i la ceba a trossos (si cal hi afegirem més oli). Quan la ceba ja sigui melosa la retirem i triturem. Ben triturada hi afegim aigua o fumet de peix suficient per cobrir els ingredients i tornarem a incorporar-ho a la cassola.
- Ho deixem bullir a foc lent 6 ò 7 minuts i posem la resta d’ingredients primer el bacallà, seguidament les carxofes, la truita i els ous durs partits per la meitat, les patates i els pèsols.
- Ho deixem una estoneta i ja es pot servir.
La Cuina de l'Albada - St. Jordi 2004