Entrants
Pastel de carabassó
09/03/2021
Aquesta quantitat acostuma a ser per a 4 ó 6 persones, segons es serveixi com entrant o plat calent i pot menjar-se calent, tebi o fred, se li pot afegir especies, commino. Curri o timó... i es conserva be un parell de dies a la nevera.
INGREDIENTS:
- 2 carabassons (aproximadament 500 g.)
- 2 cebes (aproximadament 300 g.)
- 3 ous
- Sal i orenga al gust
- 100 ml. nata
- 100 ml. llet
- 100 g. formatge rallat per gratinar
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre negre molt al gust
ELABORACIÓ:
- Pelar les seves i tallar-les a ires fines
- Rentar els carabassons i tallar-los en rodanxes fines.
- A la paella amb una mica d’oli, pochar la seva i el carabassó. Passat 10 minuts s’escorre i reserva.
- Pre-calentar el forn a 180º, dalt i baix.
- Per fer la crema, poseu els ous, afegiu la nata liquida, la llet, l’orenga i un pessic de sal en un bol i bateu-los.
- Tot seguit, s’aboquen les verdures i barregeu poc c a poc.
- A continuació, aboqueu la barreja en una bandeja pel forn i fiqueu el formatge rallat pel damunt
- Deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant uns 25 minuts, comproveu amb un escuradents que estigui ben quallat i sinó el deixeu 5 minuts mes.
- Si esta molt daurat tapar-lo amb un paper d’alumini i deixar-lo una mica mes.
- Retirar-lo i deixat reposar 10 minuts.
Recepta de: TERESA SIMÓ ALTISENT