Entrants
Crema de musclos
09/03/2021
Aquesta quantitat acostuma a ser per a 6 o 10 persones, segons es serveixi com entrant o plat calent.
INGREDIENTS:
2 ó 3 kg. de musclos aproximadament
1 litre de un bon fumet de peix
2 porros
1 ceba mitjana
2 pastanagues
¼ de fonoll (hinojo)
1 vas de vi blanc
Salsa de tomata
Safrà
Julivert
Mantequilla
ELABORACIÓ:
- Obrirem els musclos amb el vi blanc i un raig d’aigua,
- Una vegada oberts traurem les closques i les reservarem.
- Guardarem un musclo per comensal per la presentació.
- Mentires s’obren els musclos farem el sofregit amb totes les verdures i una vegada ven poxades afegirem la salsa de tomata condimentada, fins aconseguir el color desitjat.
- Afegirem els musclos i ho triturarem.
- Quan estigui tot ben triturat el passarem pel xino o el passapurés..
- A continuació afegirem dos torradetes fins obtenir la textura que ens agradi.
- Rectificarem de sal si convé.
Es serveix amb un musclo tallat a trossets al plat i uns fils de safrà.
Recepta de: ISABEL PEREZ DE LARRAYA SAGÚES