Entrants
Fideus amb sipia
04/03/2021
Un bon plat de pasta amb peix sempre va be. Acompanyat amb una mica d’amanida pot ser plat únic.
INGREDIENTS:
- 4 sípies grans
- 500 g. de fideus per la cassola.
- 1 ceba
- 1 l. de fumet de peix
- Una mica de tomàquet
- 1 copa de brandi
- Sal
- Pebre blanc
- Oli
- Maionesa, millor si es feta a casa.
ELABORACIÓ:
- Ficarem aigua a bullir i escaldarem la sípia, quan refredi la tallem a trossos petits.
- Posem la cassola al foc amb una mica d’oli, incorporem la sípia, la acabem de coure i retirem.
- Tallarem la ceba a trossos i la incorporem al oli de la sípia, quan estigui ben melosa afegim el tomàquet i deixarem que es faci una mica mes. Tot seguit afegirem el brandi i ho deixarem reduir 2 ó 3 minuts. Ho retirem, triturem i afegim una mica de fumet.
- Tornem a incorporar-ho a la cassola i acabem de afegir la resta del fumet.
- Quan arranqui el bull esperem un parell de minuts i tirem el fideus remenant per evitar que se enganxin.
- Ho deixem coure de 15 a 20 minuts segons sigui la mida del fideu.
- Hem de vigilar la sal ja que la sípia es forta de gust i el fumet normalment en porta, millor provar-los i valorem.
- Es pot donar colar al plat amb una mica de julivert picat.
- Acompanyar-ho amb una mica de maionesa.
La Cuina de l'Albada
St. Jordi - 2004