Entrants
Carxofes farcides
04/03/2021
Al final de l’hivern i quan anem cap a la primavera es un bon moment per gaudir de les carxofes.
INGREDIENTS:
8 carxofes
3 ó 4 llesques de pa de motlle torrades
6 ó 7 branques de julivert picat
1 cullerada sopera d’orenga
1 polsim de pebre
Aigua
Sal
Llimona
Oli
ELABORACIÓ:
- Netegem les carxofes i traiem les fulles dures de fora, escapcem les puntes i les obrim tant com puguem. Les fregarem amb llimona tot el voltant, hi tirem un polsim de sal al interior.
- Amb el pa torrat, el julivert, l’orenga i el pebre en fem una picada al morter, afegim oli fins que ens quedi una pasta. Amb la barreja farcim les carxofes. (si es vol s’hi pot afegir una mica de llonganissa o carn picada).
- En una cassola es col·loquen les carxofes dretes i que quedi una mica apretadet per evitar que es tombin, posem aigua fins a la meitat, tirem un rajolí d’oli, una mica de sal, unes branques de julivert per entremig i suc de llimona a cadascuna.
- Tapem l’olla i ho deixem bullir a foc normal.
Son bones fredes i calentes, gaudir-les!!
La cuina de l'Albada - St. Jordi 2004