Postres
Pestinyos
07/03/2021
INGREDIENTS:
- ¼ de litre d’oli
- la pell de 3 taronges
- ½ litres de vi blanc
- ½ sobre de llevat
- farina
- matafaluga
- un pessic de sal
- 2 litres d’oli gira-sol per fregir
ELABORACIÓ:
- Es fa bullir l’oli amb la pell de la taronja (no la part blanca).
- Es deixa reposar i quan és fred s’hi afegeix el vi blanc, la farina amb la matafaluga, la sal i el llevat i es pasta bé.
- Anirem incorporant farina fins que en pastar la massa no s’enganxi a les mans. Llavors la massa estarà llesta.
- Per donar forma als pastissets s’agafa un tros de pasta i s’allarga amb el corró, ha de quedar plana, però no molt prima.
- La peça ha de tenir uns 8 cm de llarg per uns 3 d’ample.
- Es giren les puntes una cap a la dreta i l’altra cap a l’esquerra.
- Els preparem tots alhora perquè anirà més bé per fregir-los.
- Escalfem l’oli de gira-sol en una paella gran i tirem una pela de taronja, quan aquesta estigui daurada la traiem perquè no agafi un regust amarg.
- Comencem a fregir les pastes per les dues bandes i quan siguin rosses les reservem en una escorredora per refredar-les.
- Un cop freds els ensucrem i podem guardar-los en un pot que tanqui hermètic (sobretot que estiguin ben freds).
La cuina de l’Albada
Sant Jordi 2004