Postres
Lioneses
02/03/2021
La lionesa es un producte que es pot utilitzar per omplir, tant productes dolços com salats, segons l’ús que se li vulgui donar.
Han estat postres molt tradicionals en les celebracions, ja que majoritàriament agrada a tothom i que es molt fàcil de repartir.
En aquest cas les omplirem amb nata muntada.
INGREDIENTS:
3 o 4 ous (els que la massa absorbeixi)
250 ml. d’aigua
30 gr. de llard
30 gr. de mantega
2 gr. de sal
125 gr. de farina
EINES NECESSARIES:
1 cullera de fusta
1 manega pastissera
Bandeja folrada amb paper de forn
ELABORACIÓ:
- Posarem l’aigua, la sal, la mantega i el llard en un pot a foc lent i esperarem que comenci a bullir.
- En aquest moment es quan afegirem tota la farina de cop i la remourem molt amb la cullera de fusta.
- Apagarem el foc i continuarem remenant fins a formar una bola que es separi de les parets del pot. El pot ha de quedar ben net.
- Incorporem els 3 ous, d’un en un, fins que s’absorbeixi cada un en la massa .
- La textura de la massa que necessitem ha de ser, ni molt dura ni molt tova. (amb una cullera s’ha de fer una corbata)
- Posarem la massa en una manega pastissera amb broquet de forma estirada i anirem fent els rosetons en la bandeja que hem preparat amb el paper per evitar que s’empeguin.
- Tindrem el forn calent a 180º e incorporarem la bandeja a fornejar amb el ventilador del forn fins que estiguin durats.
- Una vegada al seu punt els retirarem i els deixarem refredar, per poder tallar-los i omplir-los amb la nata o amb el que ens agradi mes.
Recepta de: ROSITA BELLET